​Afsluttende prøve

Som afslutning af kørelæreruddannelsen skal du bestå den afsluttende prøve. den afholdes to gange årligt og består af 3 dele.

  • Undervisning af elever i teori
  • Kundskabsprøven
  • Undervisning af elev i skolevogn

​Undervisning af elever i teori

Inden første del af prøven går igang trækker man et nummer som henfører til det emne der skal undervises i. Under prøven vil man have 2-3 elever aut undervise, og naturligvis elever man kender godt i forvejen.

Emnerne for teoriundervisningen kunne være, 'Overhaling', Højresving i kryds', 'Motorvej', etc.

Denne undervisningslektion vil typisk have en længde af 25-35 minutter.

Kundskabsprøven

Under anden del af den afsluttende prøve bliver man eksamineret i emner som ligger udover stoffet i undervisningsplanen. Her kommer spørgsmål om fx. uddybning af bilens indretning og udstyr, mekanisk fysik, køreteknik, pædagogik, tilrettelæggelse af undervisning, færdselslov/bekendtgørelser, mv.

Denne kundskabsprøve har typisk en varighed af 15-25 minutter.

Undervisning af elev i praksis

Denne del af prøven foregår naturligvis i skolevogn med en elev bar rattet, aspiranten ved siden af og de to kommisionsmedlemmer på bagsædet.

Her skal aspiranten undervise eleven i øvelseskørsel på vej ud fra en af flere planlagte ruter, fx. højresving i kryds. Der lægges vægt på undervisning og argumentation under der første del af ruten, hvor der på anden del af ruten bl.a. lægges vægt på evaluering af elevens betjening, orientering, manøvrering, mv. af bilen.

Gennemføres hver enkelt del i prøven med tilfredsstillende resultat kan du kalde dig kørelærer. Den afsluttende prøve afholdes i Aarhus to gange årligt. I maj/juni og i nov/dec.

​Firma info

​Køreskolen city-driver

CVR: 38014544

​Kontakt

Telefon: 40 43 ​​00 42

E-mail:​ claus.lundby@gmail.com

​Følg os på Facebook

Se vores side her »